Helsinki Sauna Day

Helsinki on täynnä saunoja, jotka ovat usein käyttämättä ja joita juuri kukaan ei pääse näkemään. Entä jos muutettaisiin tilanne yhden päivän ajaksi ja kutsuttaisiin tutut ja tuntemattomat kylään? Tästä ajatuksesta syntyi Helsinki Sauna Day, joka avaa Helsingin saunat kaikille halukkaille ja lämmittää niin kehot kuin mielet.

Helsingissä on viime vuosina syntynyt paljon uutta yhteisöllistä toimintaa. Saunat ovat kuitenkin edelleen usein vain yksityisessä käytössä, vaikka perinteisesti saunominen on ollut kaupungeissa yhteisöllinen tapahtuma. Suomessa on tällä hetkellä arviolta yli kolme miljoonaa saunaa, mutta suurinta osaa niistä käytetään hyvin harvoin. Samaan aikaan moni kuitenkin saunoisi mielellään useammin. Siitä syntyi ajatus järjestää uusi sopivasti hullu yhteisöllinen tapahtuma Helsingissä. Suomen kesä voi olla lyhyt, mutta ei se ole este elävälle kaupunkikulttuurille. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Visit Helsingin kanssa.

Ensimmäisen kerran tapahtuma järjestettiin lauantaina 12.3.2016. Saunoja (yhteensä yli 50) avattiin eri puolille Helsinkiä niin koteihin, hotelleihin kuin telttoihin ja tunnelma oli mahtava. Tapahtuma sai suuren suosion myös yleisön parissa, joka täytti kaikki saunat viimeistä paikkaa myöten. Seuraavan kerran Helsinki Sauna Day järjestetään 10.3.2018.

Nettisivut

Facebook