Kohtaamisia. Ihmisiä, tarinoita ja makuja naapurista.

Mitä tulee kun yhdistetään Venäjä, tarinankerronta, valokuvakirja ja keittokirja?

Kohtaamisia. Ihmisiä, tarinoita ja makuja naapurista on suomalais-venäläinen projekti, joka nostaa keskiöön tavalliset venäläiset ihmiset, heidän arkensa, ruokakulttuurinsa ja tarinansa. Eri puolilla Venäjää matkataan maaliskuusta elokuuhun, ja loppuvuodesta 2016 tuloksista julkaistaan kirja sekä näyttely. Seuraa kuulumisia kentältä täällä!

Kohtaamisia sai alkunsa tarpeesta tuoda tavallisten venäläisten ääni kuuluviin aikana, jolloin mediassa käytävää keskustelua leimaavat suuret poliittiset linjaukset ja usein negatiivinen uutisointi. Tätä kautta se myös lisää ihmisten keskinäistä ymmärrystä ja laajentaa kuvaa Venäjästä.

Hanke toteutetaan viidellä eri alueella: Krasnodarissa, Murmanskissa, Pietarissa, Novosibirskissä ja Kazanissa. Kyseiset alueet on valittu mukaan maantieteellisen ja kulttuurisen moninaisuutensa vuoksi: jokainen niistä sijaitsee eri puolilla Venäjää ja edustaa omanlaista kulttuuriaan.

Projektin työryhmään kuuluvat Jaakko Blomberg, Jyrki Tsutsunen, Aleksandra Nenko, Anton Polski, Maria Niemi sekä venäläisiä valokuvaajia. Projektin päärahoittaja on Koneen Säätiö ja pääyhteistyökumppani on Cultura-säätiö.

Facebook

Instagram