Yhteismaa

Yhteismaa sai alkunsa hieman sattumalta helmikuussa 2012, kun aloin yhdessä Pauliina Seppälän ja Tanja Jänicken (ja muutaman muun) kanssa järjestämään päivää, jolloin kuka tahansa voisi mennä myymään tavaroitaan pihoille, kaduille ja puistoihin. Siitä syntyi Siivouspäivä, jota vietettiin ensimmäistä kertaa 12.5.2012. Sen jälkeen päätimme perustaa yhdistyksen sen – ja muiden vastaavien juttujen – järjestämiseksi. Ja tämä yhdistys sai nimen Yhteismaa ry.

Yhteismaa on yleishyödyllinen yhdistys, joka toteuttaa yhteiskunnallisesti merkityksellisiä hankkeita, tapahtumia ja palveluita. Monet hankkeista, joita olen ollut tekemässä vuosina 2012 – 2017, on tehty Yhteismaan nimissä eri työryhmien kanssa. Osan olen taas tehnyt muun nimen alla eri ihmisten kanssa. Tai somen kautta kaikkien halukkaiden kanssa. Tai sitten joskus vain yksinäni. Mutta niiden kaikkien taustalla on kuitenkin sama maailmankuva ja halu muuttaa maailmaa.

Hiljalleen kiinnostuksen kohteemme Pauliinan ja Tanjan kanssa alkoivat kuitenkin mennä eri suuntiin: minua kiinnostivat enemmän uudet, taiteeseen, kulttuuriin ja kaupunkitilaan eri tavoilla liittyvät hankkeet, kun taas muut halusivat keskittyä nettipalvelu Nappi Naapuriin sekä Yhteismaan ensimmäisten tapahtumien, Siivouspäivän ja Illallisen taivaan alla, kehittämiseen.

Vuoden 2017 alussa päätinkin siirtyä eteenpäin ja perustaa uuden yhdistyksen Lisää katutaidetta Helsinkiin -projektin takana olevan porukan kanssa. Näin sai syntynsä Helsinki Urban Art ry, joka jatkaa osin samoilla linjoilla Yhteismaan kanssa, mutta enemmän taiteeseen, interventioihin ja fyysiseen kaupunkitilaan keskittyen. Samalla osa Yhteismaan nimissä tekemistäni projekteista siirtyi Helsinki Urban Artin alle. Pelkästään taiteen pariin en kuitenkaan siirtynyt, sillä aloin myös tehdä placemakingiin ja yhteiskehittämiseen liittyviä hankkeita yritykseni Second Thought Placemaking Agencyn kautta. 

Kotisivut

Facebook