Kuka?

Minulta kysytään usein, mikä olen ammatiltani ja mitä oikein teen työkseni. Molempiin kysymyksiin on vaikea antaa yksiselitteistä vastausta. Olen yksi Helsinki Urban Art ry:n perustajista ja osa ajastani kuluu sen projektien parissa, mutta teen myös paljon kaikkea muuta: tapahtumia, taideprojekteja, ideointia, konsultointia, luentoja, työpajoja, tutkimusta, somekampanjoita ja erilaisia kansainvälisiä projekteja. Jotkut näistä töistä teen yritykseni Second Thought Placemaking Agencyn kautta, toiset taas osana erilaisia ryhmiä.

Olen myös yksi Yhteismaa ry:n perustajista ja toimin aktiivisesti sen nimissä vuosina 2012-2017 ennen kuin lähdin perustamaan kaupunkitaiteeseen erikoistunutta Helsinki Urban Art ry:tä. Minua voikin kutsua esimerkiksi tuottajaksi, (kaupunki)aktivistiksi, taiteilijaksi, suunnittelijaksi tai tutkijaksi tilanteesta riippuen, mutta jos minun pitää valita joku titteli, kutsun itseäni yleensä yksinkertaisesti tuottajaksi ja kaupunkiaktivistiksi, minkä alle kaiken tämän saa mahdutettua.

Osa tekemisistäni liittyy kaupunkitilaan, osa taiteeseen, osa kulttuuriin, osa ympäristöasioihin ja osa ruokaan – ja osa ihan johonkin muuhun. Mutta oikeastaan melkein kaikissa niissä on yhteys jollain tapaa kaupunkikulttuuriin, ihmisiin ja yhteisöllisyyteen. Ja niitä tehdessäni haluan myös pitää kiinni minulle tärkeistä avoimuudesta, reiluudesta ja kestävästä hyvinvoinnista.

Näiltä sivuilta löytää tietoa suurimmasta osasta projekteistani. Koska yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, mukana paljon kuvia. Toivottavasti niistä saa jonkinlaisen käsityksen siitä, mistä on kyse. Sivuilla on myös muutamia artikkeleita, joita olen yhteisölliseen kaupunkikulttuuriin liittyen kirjoittanut. Jos haluat pysyä ajan tasalla tekemisistäni, niin se onnistuu helpoiten seuraamalla minua Facebookissa (ja muualla somessa). Linkit löytyvät tuosta alta. Ja jos jotain kysyttävää, ota yhteyttä!


Jaakko Blomberg
jaakko.blomberg@gmail.com
+358 44 5478354
logo-fb-60-2  twitter-logo-60-2  instagram-logo-60  linkedin-logo-60  slideshare-logo-60