Galleriakeskiviikko

Galleriakeskiviikko tuo ihmiset kaduilta gallerioihin hauskanpitoon. Kaikki ovat kutsuvieraita ja galleriat ovat auki koko illan. Kaikki kaupunkilaiset ovat kutsuvieraita. Galleriassa saa seurustella, nauraa, inspiroitua ja paasata – tai vain hengailla ja tavata kavereita. Siellä on lupa viihtyä ja viipyä. Galleriakeskiviikkona galleriat pitävät ovensa auki iltaan asti ja tarjoavat yleisölle mahdollisesti jotain tavallisuudesta poikkeavaa kuten avajaisia, esityksiä, keskusteluja, taiteentekotapahtumia, pikkupurtavaa tai virvokkeita.

Galleriakeskiviikko sai alkunsa halustani tehdä taiteesta helpommin lähestyttävää ja jokapäiväisempää. Monilla on iso kynnys astua sisään gallerioihin. Monissa gallerioissa yhtä aikaa illalla järjestettävä tapahtuma tekee taiteeseen tutustumisesta helpompaa niin  taiteenharrastajille kuin uusille yleisöille.

Alunperin Yhteismaan nimissä järjestetty Galleriakeskiviikkoa on vietetty syksystä 2014 lähtien 6 kertaa vuodessa, kolme kertaa syksyllä ja kolme kertaa keväällä aina kuun ensimmäisenä keskiviikkoiltana. Vuodesta 2017 lähtien tapahtumaa ovat pyörittäneet galleriat itse.

Facebook