Olohuonenäyttely

Olohuonenäyttely vie taiteen kaupunkilaisten olohuoneisiin. Kahden päivän ajan yksityiset tilat valjastetaan julkisiksi kansainvälisen nykytaiteen näyttämöiksi – makuuhuoneet, olohuoneet, kylpyhuoneet, kellarit, vessat, hissit ja varastot muuttuvat gallerioiksi ja performanssien esityspaikoiksi, joihin jokainen kaupunkilainen on tervetullut. Tarkoituksena on rikkoa perinteistä käsitystä yksityisestä ja julkisesta tilasta. Taidetta voi esitellä ja nähdä muuallakin kuin taidemuseoissa ja gallerioissa. Olohuonenäyttely tuo taiteen lähelle ihmisiä ja tarjoaa heille taide-elämyksiä uudessa kontekstissa: arkisessa ympäristössä.

Olohuonenäyttely sai alkunsa, kun majoitin vailla majapaikkaa Suomeen tulleen ranskalaisen Line Arhainx’n ja saksalaisen Rebecca Hirneisen kotiini syksyllä 2013. Rebecca halusi tuoda esille valokuviaan, mutta Helsingin galleriamaksut olivat hänelle aivan liian korkeat. Samaan aikaan kaupungissa on kuitenkin paljon muutakin tilaa, jota voisi käyttää taidenäyttelyihin. Kuten koteja. Niinpä päätimme viedä taiteen helsinkiläisiin koteihin – ja kutsua mukaan myös muita taiteilijoita.
Olohuonenäyttely on järjestetty kaksi kertaa, 21.-22.3.2014 ja 21.-22.3.2015. Molempina kertoina 15 kotia tai koteihin liittyvää tilaa muutettiin taidenäyttelyiksi ja esille tuotiin noin 40 taiteilijan töitä. 

Facebook